www.picolomioss.nl © 2012                    

Peter Ruijs is geboren te Oss 14 juni 1967.

Op zeer jonge leeftijd liet hij al blijken, dat er muziek in hem zat en toen hij 6 jaar was mocht hij op gitaarles. Sindsdien heeft hij de muziek, en de muziek hem, niet meer losgelaten.


Nadat hij voor het atheneum geslaagd was, ging hij muziek studeren aan het conservatorium in Tilburg. Zijn hoofdvak was klassiek gitaar, maar hij heeft ook lichte muziek gestudeerd. Behalve gitaar bespeelt hij nog diverse andere instrumenten.


Toen Peter 20 was werd hij dirigent van het gemengd koor in Lith. Het dirigeren beviel hem goed, want daarna heeft hij mog verschillende kinder- jongeren-en popkoren in de regio onder zijn hoede gehad. Behalve Picolomioss leidt en begeleidt hij in Oss momenteel o.a. het Z.E.G.-koor, popkoor PopEye, het Wereldvrouwenkoor, het Alzheimerkoor en in Uden de Vergeet-mij-nietjes. Hij is altijd relaxed en beschikt over een gezonde dosis humor.


Peter is veelzijdig. Hij is niet alleen koorleider, maar geeft ook les op het Maasland College in Oss. Als docent profilering coacht hij daar o.a. de diverse schoolbands. Daarnaast is hij nog zelfstandig muziekdocent voor de instrumenten: gitaar, basgitaar, keyboard en saxofoon.